Referenser

/wp-content/uploads/2023/09/stafan_nasbrandt.png
”Att hitta och skriva ut rätt ritning tar bara 30 sekunder.

Stefan Näsbrandt är fastighetschef för såväl Knivstabostäder som Kommunfastigheter i Knivsta. I drygt två år har han varit kund hos AMAX.
– De har hjälpt oss bygga upp hela vår ritningshantering och skapat en tydlig och enkel struktur. Dessutom har vi fått hjälp med att uppdatera flera av våra ritningar.

När Stefan började som fastighetschef i Knivsta för dryg fem år sedan, fanns redan ett annat ritningssystem inom kommunen. Problemet var att det inte riktigt fungerade.
– Det var krångligt helt enkelt. När vi skulle skriva ut ritningar fick vi ibland ut ritningar små som frimärken, ibland kom det bara ut en delar av ritningen, en dörr till exempel. Till sist slutade vi att uppdatera ritningarna i systemet – de gick ändå inte att få ut. Det var frustrerande. Jag kände vi inte längre jobbade på den professionella nivå som vi ville, säger Stefan.

Stefan förstod att något måste göras och började leta efter en ny leverantör.
–Jag kollade runt på marknaden efter vad som fanns. Vi var i behov av ett enkelt system som alla kunde använda och fastnade för AMAX. Det har jag inte ångrat en sekund.

Stefan menar att just enkelheten är en nyckel när man skall välja ett system för att få ordning på sina ritningar.
– Alla i vår organisation kan använda AMAX utan problem. Att hitta och skriva ut rätt ritning tar bara 30 sekunder. AMAX täcker alla behov vi har och är dessutom enkelt att använda.

Kontakten med AMAX har ända sedan starten varit enkel och smärtfri.
– Samarbetet har vart otroligt bra, faktiskt. De kommer ofta ut på besök och stämmer av att allt funkar. Dyker vi på något problem slår vi en signal. Det är aldrig några problem, inte ens när vi har ringt klockan 4 en fredag, säger Stefan.

/wp-content/uploads/2023/09/berger.png
Nu är det mycket, mycket, mycket bättre!

Göran Berger har under större delen av sitt arbetsliv jobbat med fastigheter – i en lång rad olika roller. På Askersunds kommun är han fastighetsingenjör och ansvarar för ritningar. Allt som har med fastigheter, jord och mark hamnar på hans bord.

2020 börjande man samarbetet med AMAX. Får man tro Göran, innebar det en smärre revolution.
– I en kommun sker ofta omorganisationer och personer byts ut. Med så många projekt i gång samtidigt blir det lätt ganska rörigt. Tidigare var mycket knutit till mig som person, men nu finns allt i ett system som är tillgängligt för alla som är behöriga. Det gör att vi inte alls är lika sårbara och vi spar massor av tid.

Med AMAX hjälp kunde kommunen digitalisera samtliga ritningar och övrig teknisk information.
– Allt är sökbart, från huvudritningar för de olika fastigheter ner till larm, låst och vilka tapeter som sitter i enskilda lägenheter. Det skapar en skön känsla av trygghet – att man har koll på läget helt enkelt, menar Göran.

Göran har även gått en steg längre. Nu är QR-koder uppsatta vid exempelvis alla brandskåp och elcentraler.
–Med en enkel skanning får ansvarig person direkt tillgång till relevant och uppdaterad information, säger Göran, Supersmidigt!

Göran menar även att hans personliga arbetssituation är förändrad. Saker som kunde stressa honom tidigare –som när en ritning var försvunnen, om entreprenör vill ha en fil i ett visst format eller om en myndighet hörde av sig och vill ha vissa uppgifter – finns inte kvar.
–Det är helt enkelt skönare att gå till jobbet. All stress har förvunnit. Det är sant – nu är det är mycket, mycket, mycket bättre!

Kunder i urval

Kommunala fastighetsbolag
Örebro Kommun
Ludvika Kommunfastigheter AB
Bollnäs Kommun
Mjölby Kommun
Mariestads Kommun
Örebroporten Fastigheter AB
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Fabs AB Alingsås
Nyköpings Kommun
Leksands Kommun
Enköpings Kommun
Vingåkers Kommunfastigheter
Mora Kommun

Kommunala bostadsbolag
Örebro Bostäder
Ludvika Hem AB
Leksands Bostäder AB
Morastrand AB
Vingåkershem AB

Fastighetsbolag
Catena AB
Klövern AB

Industri
GKN Driveline Köping AB
Mondi Packaging Örebro AB
Suzuki‐Garphyttan
SECO TOOLS AB
Atria Sverige AB
Textilia Tvätt & Service AB
Recipharm Stockholm AB
Atlas Copco Rock Drill AB

Norge
Bane NOR Eiendom AS
Akershus Universitetssykehus HF
Uni Pluss AS
Odfjell Eiendom AS

Kontakta oss

AMAX konsult AB
Idrottsvägen 33
702 32 Örebro

info@amax.se
019-18 97 04