Referenser

/wp-content/uploads/2017/10/mikael_nykoping.jpgMikael Karlsson, fastighetschef på Kommunfastigheter i Nyköping.
"Vi spar en massa tid och pengar"
För några år sedan flyttade kommunfastigheter i Nyköping hela sin tekniska dokumentation till AMAX. Nu är det ordning på alla ritningar och bara de senaste versionerna är sparade. Dessutom går det att styra vem som skall ha tillgång till vad.

– Tidigare hade vi en lösning som inte hängde med när olika webbläsare uppdaterades. Det blev en massa strul, helt enkelt. Dessutom var det gamla systemet helt öppen. Det kändes inte bra med tanke på sekretessen. Nu kan vi styra så att underleverantörerna kommer åt just de ritningar de behöver, men inget annat.

Arbetet med AMAX följde en tydlig plan. AMAX gick igenom det underlag som fanns och vilken teknisk dokumentation som behövde kompletteras. Ritningar på papper skannades in och helt nya underlag skapades.

– Nu spar vi en massa tid och pengar. Dels går det förstås snabbare att hitta det vi söker. Men vi kan också ta fram bättre förfrågningsunderlag. Nu frågar vi våra leverantörer om rätt saker och vi slipper betala extra för sånt som tidigare inte var med i underlaget.

/wp-content/uploads/2017/10/bjorn_garphyttan.jpgBjörn Haglund, fastighetsansvarig på Suzuki-Garphyttan
"AMAX är väldigt serviceinriktade"
Suzuki-Garphyttan är en världsledande tillverkare av fjädertråd. Företagets relation med AMAX går långt tillbaka i tiden.

– Vi har jobbat med AMAX nästan så länge de har funnits. De har hjälpt oss att bli mer professionella i vår dokumenthantering. Man kan nog säga att vi gått från allmän oreda till ett tydligt system där vi hittar vad vi söker.

Tidigare sparade olika medarbetare ritningar och annat underlag i egna datorer och efter sina egna strukturer. Att få tag på den senaste ritningen – och verkligen veta att just detta var rätt version – var svårt och tidsödande. Nu har det blivit betydligt enklare.

– Oavsett vem som ritat får vi samma utgångsläge. Vi riskerar aldrig att få fel ritning eller fel mått. Vi spar jättemycket tid på att slippa leta och vi kan skicka ett mer professionellt underlag till exempelvis byggfirmor.

Kunder i urval

Kommunala fastighetsbolag
Örebro Kommun
Ludvika Kommunfastigheter AB
Bollnäs Kommun
Mjölby Kommun
Mariestads Kommun
Örebroporten Fastigheter AB
Futurum Fastigheter i Örebro AB
Fabs AB Alingsås
Nyköpings Kommun
Leksands Kommun
Enköpings Kommun
Vingåkers Kommunfastigheter
Mora Kommun

Kommunala bostadsbolag
Örebro Bostäder
Ludvika Hem AB
Leksands Bostäder AB
Morastrand AB
Vingåkershem AB

Fastighetsbolag
Catena AB
Klövern AB

Industri
GKN Driveline Köping AB
Mondi Packaging Örebro AB
Suzuki‐Garphyttan
SECO TOOLS AB
Atria Sverige AB
Textilia Tvätt & Service AB
Recipharm Stockholm AB
Atlas Copco Rock Drill AB

Norge
Bane NOR Eiendom AS
Akershus Universitetssykehus HF
Uni Pluss AS
Odfjell Eiendom AS

Kontakta oss

AMAX konsult AB
Idrottsvägen 33
702 32 Örebro

info@amax.se
019-18 97 04